Figyelmeztetés: kéretlen befizetési felhívások nemzetközi (PCT-) szabadalmi bejelentések magyarországi jogosultjainak

Tisztelt Ügyfeleink!

A Register of International Patents and Trademarks (RIPT, Szlovákia), a Register of International Patents (RIP, Ausztria), az International Patent and Trademark Register (IPTR, Németország), az International Bureau for Intellectual Property (IBIP, USA), illetve a Central Patent & Trademark Databese (CPTD, Csehország) kéretlen befizetési felhívásokat küld nemzetközi (PCT-) szabadalmi bejelentések magyarországi jogosultjainak.

A levelek szabadalommal kapcsolatos számlának tűnnek, és csak a levélben található apró betűs tájékoztatóból derül ki, hogy valójában egy adatbázisba való bekerülést ajánl a cég 1500-1800 euró összegért.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felkínált adatközlési szolgáltatás, illetve a megjelölt összeg befizetése a Magyar Szabadalmi Hivatal előtt folyó nemzeti, illetve a nemzetközi eljárásokra, valamint a megszerzett jogokra semmilyen befolyással nincs, és abból semmiféle, a szabadalmakhoz fűződő jog nem származik.

Szíves figyelmükbe ajánljuk az Európai Unió Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának, valamint a Szellemi Tulajdon Világszervezetének honlapját, ahol hasonló figyelmeztetések olvashatók az alábbi címeken:

http://www.wipo.int/pct/en/warning/pct_warning.htm
http://oami.europa.eu/en/office/adhoc/warning2.htm
http://www.wipo.int/edocs/madrdocs/en/2000/madrid_2000_14.pdf

2009/10/30